08.06.2021
Zaštita od eksplozije

Bezbednost u eksplozivnim zonama

Sigurnost je presudna ako radite u potencijalno eksplozivnom okruženju.
METTLER TOLEDO besplatni vodič obezbeđuje vam znanje koje vam je potrebno da biste osigurali sigurnost u opasnim zonama.

Oprema za vaganje namenjena za upotrebu u opasnim zonama mora biti u skladu sa opsežnim propisima, imati odobrene metode zaštite i mora biti pravilno instalirana i održavana kako bi se osiguralo bezbedno rukovanje.

U ovom vodiču saznaćete kako da:
Izbegnete sigurnosne incidente;
Budete usklađeni sa propisima;
Pravilno instalirajte opremu;
Sprečiti eksplozije;
Pravilno označite opremu…

Gotovo svake godine se u nekom delu sveta dogodi ncident koji je rezultat nesreće u opasnom području. Većina ovih incidenata moglo je da se spreči boljim planiranjem i odgovarajućom opremom. Iako dobronamerne, kompanije mogu pogrešiti, a u opasnim oblastima te greške mogu imati visoku cenu.
Kako mogu da izbegnem bezbednosne incidente?
Ključ za izbegavanje ovih bezbednosnih incidenata leži u pripremi, poznavanju regulatornih standarda i pažljivom odabiru odgovarajuće opreme za rad u opasnim zonama. Identifikovanje prave opreme koja može pružiti sigurnost na radnom mestu i tačna merenja može biti izazovni zadatak za proizvođače. Međutim, neophodno je za siguran i pouzdan rad koji ograničava potencijalnu opasnost za zaposlene i kapital.
Kako mogu da sprečim eksploziju?
Eksplozivna atmosfera je mešavina vazduha i zapaljivog materijala u obliku gasova, pare, magle ili prašine. Naučite kako da izbegnete oslobađanje energije dovoljno za paljenje da biste izbegli opasno sagorevanje i lančane reakcije.
Kako definišete klasifikaciju opasnih područja?
Klasifikacija zone predstavlja metod analize i klasifikacije okoline u kojoj može doći do eksplozivnih atmosfera, kako bi se olakšao pravilan izbor  opreme i omogućila priprema sigurnosnih postupaka. Naučite različite metode kategorizacije i kako ih primeniti.
Kako da obezbedim sigurnost opreme?
Osnovni sigurnosni koncept zaštite od paljenja je uklanjanje istovremenog postojanja mogućih izvora paljenja. Način zaštite opreme zavisiće od stepena sigurnosti potrebnog za vaše opasno područje. Oznake opreme su takođe pokrivene, tako da možete da identifikujete opremu sa odgovarajućim sigurnosnim karakteristikama.

Preuzmite vodič za bezbednost u eksplozivnim područjima

Saznajte više o vagama za eksplozivna područja.

Ostale kategorije

  • Laboratorijska merna oprema
  • Servis

Pročitajte ostale članke

No image
Laboratorijska merna oprema

Vodič za merenje gustine

Ovaj vodič objašnjava koje mere predostrožnosti treba preduzeti da bi se sprečile greške prilikom merenja gustine, specifi...

No image
Laboratorijska merna oprema

Vodič za upravljanje podacima u laboratoriji

U vodiču za efikasno upravljanje podacima u laboratoriji govori se o ručnoj transkripciji i mogućim rešenjima za poboljšan...

No image
Laboratorijska merna oprema

Kako da odaberete najbolju lokaciju za vašu analitičku vagu

Da biste osigurali da vaša vaga radi pod optimalnim uslovima, pridržavajte se sledećih smernica...

Kontakt

Kontakt

Pošaljite nam upit za željeni uređaj i oblast primene.

unesite broj bez razmaka