08.06.2021
Laboratorijska merna oprema

METTLER TOLEDO vodič za upravljanje podacima u laboratoriji
Efikasno upravljanje podacima i tokom rada

Laboratorije mogu iskoristiti različite nivoe beleženja podataka. Svaki nivo nudi određenu meru sigurnosti, sprečavanja grešaka i uštedu vremena koje ne pruža sistem zasnovan na papiru, odnosno ručnom beleženju. Bez obzira na to da li odlučite da dodate štampač, povežete se na računar ili omogućite potpunu integraciju sa sistemom za upravljanje procesom rada i podacima, kao što je to softver LabX™, beleženje podataka na mestu porekla temelj je svakog napora usmerenog prema poboljšanju efikasne upotrebe podataka.
U vodiču za efikasno upravljanje podacima u laboratoriji govori se o ručnoj transkripciji i mogućim rešenjima za unapređenje tačnosti, jednostavnosti prenosa podataka i upravljanja podacima i procenjuju se njihove prednosti i nedostaci. Prva tema u vodiču je manuelno upravljanje podacima, koje je još uvek norma u mnogim laboratorijima. S druge strane, mnogi instrumenti već nude različite opcije i dodatnu opremu za povećanje produktivnosti pri upravljanju podacima, pa se i to razmatra u ovom vodiču. S napretkom softverskih rešenja, jasno je vidljivo da se tržište kreće prema potpuno automatizovanim rešenjima za upravljanje podacima.

Jednostavan način za uklanjanje određenog nivoa rizika od greške u transkripciji je dodavanje mogućnosti štampanja vašim analitičkim instrumentima, što doprinosi boljem dokumentovanju i čuvanju podataka. Laboratorijska oprema se može spojiti na računar, čime se postiže direktno i jednosmerno prikupljanje podataka.
Softver za nadzor instrumenata, npr. softver LabX™, nudi više od beleženja podataka. Softver u potpunosti navodi korisnike kroz celokupni tok rada u skladu sa standardnim radnim postupcima (SOP), a podaci, uključujući metapodatke, čuvaju se centralno i svi koraci se u potpunosti prate. Na taj se način znatno povećava tačnost rezultata i osigurava se sledivost do izvora podataka.
Na temelju stvarnih primera upoređujemo radnje koje se obavljaju tokom različitih nivoa beleženja podataka i vreme potrebno da se svaka od njih obavi.

U vodiču za upravljanje podacima u laboratoriji saznajte koliko vremena možete uštedeti ako pređete s potpuno ručnog radnog postupka na elektronske radne postupke!

Preuzmite vodič za upravljanje podacima u laboratoriji.

Ostale kategorije

  • Servis
  • Zaštita od eksplozije

Pročitajte ostale članke

No image
Laboratorijska merna oprema

Vodič za merenje gustine

Ovaj vodič objašnjava koje mere predostrožnosti treba preduzeti da bi se sprečile greške prilikom merenja gustine, specifi...

No image
Zaštita od eksplozije

Kako da osigurate bezbednost u eksplozivnim zonama

Saznajte kako da osigurate bezbednost u eksplozivnim područjima kroz Mettler Toledo besplatni vodič.

Kontakt

Kontakt

Pošaljite nam upit za željeni uređaj i oblast primene.

unesite broj bez razmaka