Mettler Toledo seminar u MOS-u

Mettler Toledo seminar u MOS-u

MOS d.o.o. je 24.01.2017. godine u svojim poslovnim prostorijama održao prvi stručni seminar pod nazivom: METTLER TOLEDO Mikro vage i integritet podataka. Fokus je bio usmeren na predstavljanje rešenja za pouzdane male odvage u laboratorijama gde je minimalno merenje manje od 1,5 mg i povećanje sigurnosti u same rezultate i procedure u skladu sa aktuelnim zahtevima sistema kvaliteta i farmakopejom.

Nakon izlaganja našeg predavača Ivana Devića iz MOS-a, koji je prisutnima pružio opšte informacije u vezi sa specifičnim laboratorijskim uređajima, usledelo je izlaganje gosta predavača Karolja Vide iz mađarskog predstavništva Mettler Toledo. Integritet i bezbednost podataka u skladu sa FDA 21 CFR Part 11, Excellence serija mikro vaga i konkretan model iz pomenute serije XPE26 bile su teme koje je obrađivao naš gost tokom trajanja seminara.

Učesnici seminara bili su u prilici da lično testiraju mogućnosti mikro vage XPE26, odnosno specifičnosti software-a LabX u okruženju sa više instrumenata. Na taj način prisutni su mogli da se uvere u mnogobrojne prednosti koje pružaju rešenja kreirana od strane vrhunskih stručnjaka iz Mettler Toleda.

Na seminaru smo imali čast da ugostimo naše prijatelje iz vodećih kompanija kada je u pitanju oblast farmacije, a to su: Actavis iz Leskovca, Hemofarm iz Vršca, Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS), Galenika, obe iz Beograda i West Pharmaceutical Services iz Kovina. Ovim putem želimo da se zahvalimo svima na dolasku, interesovanju za naša rešenja, kao i na konstruktivnim pitanjima koja su nam uputili tokom predavanja.

Nadamo se da ćemo imati ovako dobar odziv stručnjaka i na budućim seminarima koje ćemo organizovati u vremenu koje dolazi.

Deo postavke laboratorijskih uredjaja Ivan Devic govori o laboratorijskim uredjajima

 

Karolj Vida govori o integritetu podataka Prakticni deo seminara